Kaļķa apmetums pabeigts!

14

Posted by Jānis, tas kurš bloga autors | Posted in Apkure, Apmetums, Griestu pārsegums, Situācijas atskaite | Posted on 25-09-2016

Sienas apmestas! Ar prieku un gandarījumu ziņoju, ka lēnā garā ir izdevies pabeigt kaļķa apmetumu (Sakret HML) mājas iekšpusē. Zemāk pāris bildes ar rezultātu. Es, principā, esmu ļoti apmierināts! Ar šo materiālu ir samērā viegli strādāt, jo īpaši tādiem apmetuma iesācējiem kā man. Un tā kā man sienas ir visai reljefainas, tad pēc uzmešanas ar slapju švammi varēju veikt visas nepieciešamās korekcijas un izlīdzināšanas. Tālāk sienas būs jānogruntē un finālā jākrāso, bet tas kaut kad vēlāk.

Griesti. Tagad ir doma ķerties pie griestiem. Vienu pusi jau esmu apdarinājis ar būvkartonu, tagad jāpabeidz otra. Papīra šuves jāpārlīmē ar līmlentu un perimetrā jāpielīmē papīrs pie sienām ar kādu speciālo hermetizēšanas līmlentu (piemēram, Eltete Gerband), lai nodalītu telpu no bēniņiem, kur pēc tam pūst ekovati. Kad papīrs būs pieskavots un līmlentas salīmētas, varēšu ķerties pie saplākšņa stiprināšanas pie griestiem. Un tad jau ekovate.

Krāsns. Lai iekšdarbus varētu turpināt arī aukstākā laikā, ir doma, ka vajadzētu pie gatavā skursteņa pieslēgt kādu pagaidu krāsniņu. Jāsazinās ar kādu skursteņu kantori, lai iesaka, kādu lokano savienojumu pagaidu variantam jāizmanto, lai pieslēgtos pie sava keramiskā dūmvada. Kad griesti būs nosiltināti, tad pie starpsienu veidošanas varēs darboties arī kaut vai ziemā. Vēl šobrīd gaidu arī Sadales Tīklu ziņu, kad viņi sāks izbūvēt jauno sadales skapi ar skaitītāju manai mājai. Tad būs uzreiz jāierok arī elektrības kabelis zemē līdz mājai. Pamazām rušinu tālāk.

Comments (14)

Otrajā bildē, kas Tev par tādām plāksnēm? Kokšķiedras plāksnes? Pa cik ņēmi un kurā vietā?,

Sveiks!
Tās plāksnes brālis darbnīcai iepirka – Steico Universal, ja nekļūdos. Pirkām uzreiz no vairumnieka kopā ar daudziem citiem būvmateriāliem, līdz ar to pateikt, cik maksāja, nemācēšu. Nopirkt var šeit – https://www.salidzini.lv/search.php?q=steico+universal .

Smuki… pielabo izmaksu listi ari

Un vispar labak ej ieksha atrak dzivot, pabeigt varesi lena gara. Pabeigta maja ir garlaiciga

Lai varētu ievākties dzīvot, noteikti vajag ūdeni, elektrību, apkuri un kanalizāciju! Viss tas “lētākais” un “vienkāršākais”… :D
Katru no šīm lietām jau procesā apdomāju un pamazām jau rušinu. Bet, protams, ka šīm pozīcijām vajadzēs arī daudzus tūkstošus naudiņu.

Visi, kas paši gājuši cauri šitam procesam, ir uz rokām nēsājami! Reiz mēģināju, līdz sapratu, ka vieglāk un lētāk (jo laiks ir nauda, un ne visiem ir veiklas rokas) ir kādam samaksāt! Process, protams, foršs, bet gribējās kaut arī ievākties :D

Nu kādi jaunumi ar salmu māju? Sen neesi neko atjaunojis. Jau dzīvo iekšā??

Sveiks,
Vai ir kādi jaunumi? Pagaidām iepauzē ar darbiem vai publisku atskaitīšanos?
Ja nav izmaiņas vai tas dēļ finanšu, laika vai kāda emocionālā stāvokļa?
Padalies, tas kādam citam varētu palīdzēt kko saprast priekš sevis un iespējams pat saņemties darīt :-)
Darāmajam patīk, ka “to cilā” – kaut vai galvā un internetā…

Labi sanācis!

Liels darbs jau padarīts.

Kas šeit par šiem gadiem noticis?

Hei, Kaami!
Māja joprojām vietā, apdzīvojas un viss ir kārtībā. Iekšējās gāzbetona sienas plaisā vairāk nekā ārsienas… :D Tobiš, ārsienās jaunas plaisas apmetumā vairs nav novērotas.
Pagājušajā gadā veicām izmaiņas būvprojektā un piebūvējām klāt vēl 70m2. Tie gan tika būvēti tradicionālā būvniecības stilā no gāzbetona. :)
https://imgur.com/a/QUnhBsY
Abas ēkas apvienotas. Pirmo ziemas sezonu esam pārgājuši uz granulu kamīnkrāsni – superērts risinājums salīdzinājumā ar malkas krāsni. Rudenī iepūtām vēl ekovati bēniņos, tagad tur ir pāri pa pusmetru – ir vēl siltāk.

Malači ka izdevās pabeigt! Žēļ tik ka beidzāt blogu rakstīt. Lai veicas!

Ir dažas nianses, kāpēc blogs neturpinājās, bet dzēst to netaisos un zinu, ka ieraksts kādā brīdī par to, kā mājai pa šo laiku ir klājies, būs. ;)
Visam savs laiks! Veiksmes pašbūvētājiem! Lai top un turas!

Write a comment