Pamatu lentas tranšeja izrakta – lieku putuplastu

6

Posted by Jānis, tas kurš bloga autors | Posted in Pamati, Situācijas atskaite | Posted on 26-06-2010

Birkas:, ,

_DSC0001Tranšeja piebeigta
Šodien bij konkrēts cepiens. Nevajadzēja nekādu pludmali, lai es būtu ieguvis visai interesantu iedegumu… :D Tātad, kā no rīta sāku ar lāpstu darboties, tā tik uz pievakari pabeidzu. Izraku līdz galam tranšeju, pielīdzināju tai maliņas un dziļumu. Šitais sadisms man patiesībā patīk – parasti ne par ko neietu pašā dienvidus saulē rakt zemi, bet uz šitiem darbiņiem mani kaut kā baigi velk. Un tas patiesi priecē.

Putuplasta likšana
_DSC0004Kad tranšeja bija izrakta, beidzot varēju ķerties klāt pie nākamā nozīmīgā posma – putuplasta likšanas. Tātad, uzdevums tagad izveidot no iepirktā ekstrudētā putuplasta ārējo pamatu lentas veidni. Tranšeju no striķīša atzīmes esmu izracis metra dziļumā, putuplasta loksnes augstums ir 1,2m. Attiecīgi, atkal talkā nāk šaurā tranšeju lāpstas un tiek iegūts padziļinājums loksnēm.

Precizitātes un līmeņu panākšana
Domāju un štukoju pamatīgi, kā lai visu to pasākumu dabon līmenī un leņķī. _DSC0003Tad izdomāju, ka rūpīgi jāizveido un jānofiksē viens stūris – un tad jau to tālāk var ņemt kā atskaites punktu. Tā arī izdarīju. Blīvumu starp loksnēm centos panākt kā vien mācēju, pat no stieples drēbju pakaramajiem izveidoju skavas, ar ko nepaklausīgākās plāksnes kopā saturēt. Augstumu necentos panākt precīzu – piezāģēšu pēc tam to līmenī, kad viss būs salikts. Visatbildīgākais uzdevums ir liekot putuplastu panākt, lai perimetrs būtu kaut cik precīzs tainstūris. Rombs vai trapece nebūtu tas vēlamākais rezultāts… Būs padomāt, kā visprecīzāk to paveikt.

_DSC0005Šuvju precizitāte
Jāteic, neesmu protams citus putuplastus nekad licis, bet šitam krievu ražojumam reizēm malu taisnums pieklibo. Vienviet bija kūkums, negāja šuves cieši kopā. Gribēju izlabot, bet izgriezu par lielu robu. Domāju, būs pēc tam, kad viss perimetrs sakrāmēts, jāpāriet pāri stūriem un vaļīgajām šuvēm ar kaut kādu “a ļa” hemētiķi, nez, iespējams, kaut kādām mazbriestošām celtniecības putām. Man jau šķiet, ka šuves jācenšas dabūt pēc iespējas blīvāk kopā, lai netiek mitrums un sals cauri.

_DSC0002Pa tām 2-3 stundām, gana daudz laika patērējot uz primārā stūra nofiksēšanu, iestellēju vietā divas pakas ar loksnēm. Vēl 17 palikušas. :D Bet nu – puslīdz amats ir rokā, tad jau manīs, kā veiksies. Daudz “jautrāk” varētu būt ar iekšējo veidņu sastellēšanu no saplākšņiem. Bet nu, tad jau manīs.

Comments (6)

Skatos stūŗos izmanto līstes. Ja tu paskatīsies rūpīgāk “b w avareness” tur viņi līstītes stiprināja pie vertikāli iedzītas līstes zemē, nevis ar akmeņiem :)
akmeņu padarīšana kā tu saproti ir galīgi nederīga. uztaisi normāli, lai turās, jo atceries, ka betons jau tā visu izdarīs pa savam, a ja augša neturēsies, tad arī būs rombs ar kūkumiem…

NEvajag neko tur hermetizēt. tu domā hermētiķis darbosies kā siltumizolācija :) ?

Doma nav slikta – es dumji sevi vislaik tirdu, nu kā lai nostiprina normāli tās atsaites… :D Jā, mietu kārtīga iedzīšana zemē un pie tiem pieskrūvēšana/pienaglošana varētu ļoti labi darboties! Bet nu – šitās līstes (nomaļi) ar akmeņiem man tāds pagaidu pasākums, lai stūri nofiksētu tālākai putuplasta sieniņas izbūvei.
Par hermetizēšanu – es jau bij domājis, lai ūdens cauri neiet, ne jau ka nu tā viela kā siltumizolators darbotos. Ja pie smiltīm zem ēkas netiktu klāt ūdens/mitrums no sāniem, tad caursalšanas gadījumā nebūtu gluži vienkārši kam sasalt. Bet ok, neba nu es te tundru gaidu ar -50°.

Ik pa gabalam ieliec saiti starp iekšējo un ārējo bortu, kaut vai vēlāk izņemamu, piemēram, aiz putuplasta un varbūt pat aiz finiera aizliec nomaļu dēli un savelc ar vītņstieņiem, bet kā distancerus vari izmantot kautkādas vislētākās caurules (elektriskās baltās). Man pagrabam vienā vietā ar parastām, trauslām kokskrūvēm saskrūvētu veidni atrāva. Konkrētajā vietā betona dziļums bija tikai ap pus metru:
http://www.failiem.lv/down.php?i=eagecc&n=AtrautsVeidnis.jpg

Domu sapratu. Es laikam esmu panaivs un neapzinos īsti betona svaru un spēku, bet būs šito lietu kārtīgi jāapsmadzeņo. Putuplastu it kā baigi nevajadzētu izstumt, jo tas būs vairāk kā puse ierakts zemē. Nolauzt jau to arī var, bet tāpēc augšpuses plaknei tomēr uzlikšu atgāžņus. Par savilcēm nopietnām domājis neesmu ar vītņstieņiem. Bij doma augšpusē uzlikt tādus kā šķērskokus, kas aizāķējas aiz putika un saplākšņa – neļaujot bortiem katram iet uz savu pusi.

Pats vari uz ātro parēķināt cik liels svars jāiztur veidņiem , ja betons sver apm. 2400kg/m3.

Meklēju rakstu apr putuplasta līstēm un kur tās nopirkt un atrodu rakstu kā celt māju no putuplasta.

Write a comment